top of page

"Mitä sä siis oikein teet?"

Viime aikoina Glowlle on sadellut huomattavat määrät yhteydenottoja aiempaan nähden, ja näistä yhteydenotoista on noussut vahvasti esiin ongelma, jonka olemassaolosta olen ollut tietoinen mutta jonka laajuudesta en ole ollut perillä. Tämä harmillinen probleema on varmasti aiheuttanut monelle sen, että kynnys ottaa yhteyttä juhlasuunnittelijaan on ollut korkea, eivätkä monet osaa käyttää hyödykseen palvelua jolle selkeästi olisi tarvetta Suomessa. Kuten yleensä, minä näin ongelman mahdollisuutena, ja tällä kertaa mahdollisuutena vastata yleisimpään kysymykseenne: "Mitä sä siis oikein teet?"

Wow. Pääsen siis puhumaan kaikesta siitä mitä teen, ja mitä rakastan. Jotta tästä olisi teillekin hyötyä ja iloa, niin sen sijaan että luettelisin litannian oudon kuuloisia sanoja ja ilmaisuja, lähden kertomaan teille käytännön esimerkkitapauksia oikeiden hintojen kera. Huomioittehan, että kyseessä on nimenomaan Glown hinnat ja Glown palvelut, eikä jokaiselta juhlasuunnittelijalta löydy välttämättä vastaavaa. Tämä kuitenkin toivottavasti antaa kuvaa siitä, mitä kaikkea juhlasuunnittelijan työ voi pitää sisällään!

 

Julle Juhlakalu:

Jullella oli tuloillaan 30-vuotissyntymäpäivät, ja kaikki tutut tuntuivat vaativan juhlia vaikka Jullea eivät mitkään järjestämiset tippaakaan kiinnostaneet. Painostuksen alla Julle taipui suunnittelemaan juhlia koko poppoolle, ja huomasi kutsuttujen listan hyppäävän melkein viiteenkymmeneen henkilöön! Jullen tuskaillessa juhliensa kanssa, hän huomasi olevansa aivan hukassa! Juhliin tuntui menevän hirvittävät summat rahaa, paikkaa oli vaikea löytää ja kutsulistan rajaaminen ja koristelun kanssa tuskaileminen oli Jullelle aivan liikaa. Hän päätti tutustua Glown sivuihin, ja löysi sieltä hyvältä kuulostavan juhlapaketin alle viidellekymmenelle hengelle, Silver Glow 1900€.

Hyödyt:

-Juhlasuunnittelijalla on laajat yhteistyöverkostot, jotka monesti sisältävät myös yhteistyöhintoja joissa säästää pitkän pennin. Nämä verkostot ovat jo valmiiksi hyviksi todettuja, eikä työn tulosta tarvitse jännittää

-Juhlasuunnittelija tietää mistä Julle voi säästää, ja hän osaa ottaa huomioon myös sen mistä Julle ei missään nimessä halua tinkiä. Unelmia on helpompi toteuttaa jos siihen saa kokeneen konkarin apua

- Jullen ei tarvitse huolehtia koristeluista tai niiden suunnitteluista, sillä juhlasuunnittelija hoitaa kaiken tämän hänen puolestaan.

-Mikään juhlien suunnittelussa vastaan tuleva ongelma ei hetkauta Jullea, koska juhlasuunnittelija hoitaa vastaan tulevat ongelmat pääosin itsenäisesti, ja ottaa Julleen yhteyttä vain jos ei jotain voi itse hoitaa. -Julle pysyy kartalla siitä mitä juhlien suunnittelussa tapahtuu, koska juhlasuunnittelija ei myöskään tee lopullisia päätöksiä ilman, että Julle on näistä päätöksistä tietoinen.

-Juhlasuunnittelija vahtii kokonaisbudjettia, ja neuvottelee Jullen kanssa jos ongelmia tulee vastaan. Näin kulut eivät karkaa käsistä!

-Paketti on mukautettavissa, joten Julle saa itse päättää mihin osioihin juhlien järjestämisestä haluaa osallistua

Mistä hinta koostuu?

Matkakustannukset

Puhelinkustannukset Ammattiosaaminen

Työtunnit -juhlien kokonaisvaltaisesta suunnittelusta alusta loppuun ohjelmaa ja aikataulua myöten

-palveluntarjoajien, viihdyttäjien ja työntekijöiden etsimisestä ja kilpailuttamisesta

-somistuksesta

-kutsulistan ylläpitämisestä ja päivittämisestä, kutsujen hoitamisesta

-yhteydenpidosta Jullen kanssa, esimerkiksi tilannepäivitykset, kysymykset, tehtävälistat Jullelle

-yhteydenpidosta palveluntarjoajien kanssa

Helmi ja Heikki Hääpari:

Helmi ja Heikki ovat menossa naimisiin ensi kesänä, eivätkä millään löydä häillensä sopivaa paikkaa tai hyvää ohjelmaa. Googlen palveluiden meri on aivan liian monipuolinen ja monimutkainen, ja joka paikkaan pitäisi laittaa erikseen sähköpostiviestiä. Heikki hoksaa, että Glowlta löytyy joku joka tekee tätä myös ammatikseen! Yksi soitto Glown Mialle paljastaa, että sama työ jonka kanssa Helmi ja Heikki ovat tuskailleet jo monta viikkoa hoituisi Mialta muutamassa tunnissa! Yhdessä sovitaan, että Mia käy ensin puolisen tuntia kestävän keskustelun Helmin ja Heikin kanssa heidän toiveistaan, ja kilpailuttamalla valitsee muutaman Helmin ja Heikin toiveiden mukaisen paikan ja viihdykkeen, joista Helmi ja Heikki tekevät lopullisen päätöksen yhteisessä tapaamisessa. Yhteensä työtunteja sekä paikan että viihdykkeen kilpailuttamiseen menee Mialta vain noin kolme tuntia, joten sovitaan että Mia veloittaa Helmiä ja Heikkia tuntiveloituksella!

Hyödyt: -Työ on nopeammin hoidettu, ja ammattilainen osaa ottaa huomioon oikeat pikkuseikat heti tarjouspyyntöä tehdessään

-Helmin ja Heikin ei tarvitse nähdä vaivaa

-Juhlasuunnittelijan kautta voi saada erinomaisia tarjoushintoja

-Kukaan ei puutu Helmin ja Heikin suunnitelmiin, vaan apu tarjotaan sinne minne sitä tarvitaan

Mistä hinta koostuu? Alkutapaamiseen sekä lopputapaamiseen kuluu noin puoli tuntia molempiin, ja sen lisäksi hinta koostuu vain kilpailutukseen ja tarjousten läpikäymiseen menevistä työtunneista. Ammattilaiselta kilpailutus hoituu parin tunnin työmäärällä jos suurempia ongelmia ei tule eteen, ja tässä tapauksessa hinnaksi jää noin 120€ koska Helmi ja Heikki hyväksyvät juhlasuunnittelijan tarjoamat paikka- ja ohjelmaehdotukset ilman lisätyötä!

Kuvituskuva

Äippä Äimälä:

Äippä on aivan lopussa! Pian viisivuotiaan Lallen syntymäpäivät häämöttävät edessä, eikä arjen pyörittämisen keskellä ole aikaa nähdä vaivaa juhlien eteen. Äippä miettii päänsä puhki miten selviytyisi juhlista mahdollisimman pienellä vaivalla, eikä aikaakaan kun naapuriperheen äiti suosittelee Glown Easy-pakettia, koska se nyt on vaan niin mielettömän helppo! Äippä ottaa yhteyttä Glown Miaan, eikä aikaakaan kun saadaan sovittua tapaaminen josta syntymäpäivien suunnittelu alkaa.

Hyödyt:

-Easy-paketilla Äipän ei tarvitse huolehtia suunnittelusta, somistuksesta, eikä mahdollisten palveluntarjoajien kilpailutuksesta tai ohjelman suunnittelusta. Mia juttelee sekä Lallen että Äipän kanssa, ja luo keskustelun pohjalta suunnitelman juhlille. -Lasten syntymäpäivillä pakettiin kuuluu tunnin mittainen lasten ohjaus, jolloin Äippä voi hengähtää ja Glow ottaa tilanteen haltuun. Ohjausta ja leikitysaikaa voi pidentää lisämaksusta -Juhlista voi rakentaa vaikka minkälaiset pippalot, sillä ohjelmat ja palvelut toteutetaan toiveiden mukaan ja mahdolliset kustannukset laskutetaan erikseen.

Mistä hinta koostuu? Hintaa Easy-paketille jää 400€, joka koostuu tunnin mittaisesta lasten leikityksestä, yksinkertaisen somistuksen suunnittelusta, paikan koristelusta sekä synttäreiden ohjelman suunnittelusta ja matkakustannuksista. Pakettiin saa kätevästi lisäpalveluita, ja pienillä matkakorvauksilla Easy voidaan toteuttaa ympäri Suomen! Koska Easy nyt vaan on niin helppo, Äippä päättää että käyttää samaa pakettia myös ystävän tulevien polttareiden suunnitteluapuna! Kuinka kätevää!

Kuvituskuva

Ylle Yrittäjä:

Ylle on järjestämässä yrityksen viisivuotisjuhlaa upeassa juhlatilassa noin kahdellekymmenelle hengelle, mutta ongelmana on tarjoiluiden järjestäminen. Ylle on löytänyt jo erinomaisen pitopalvelun, mutta heiltä ei kukaan pääsisi paikan päälle tapahtumaan laittamaan ruokia tarjolle. Samalla Ylle haluaisi tarjota alkoholillisia virvokkeita, mutta kokee huonoksi ideaksi laittaa niitä esille vapaaseen käyttöön, eikä juhlatilalla ole a-oikeuksia eli he eivät voi niitä tarjota. Samalla Ylle kaipaisi tilaisuuteen henkilöä joka kantaisi vastuun illan kulusta, jotta hän voisi omalta osaltaan myös nauttia yrityksensä vuosipäivästä. Ylle on aivan hukassa, kunnes yrittäjäystävä suosittelee Glowta yhteistyökumppaneineen töihin!

Hyödyt: -Baarimikko on ohjelmanumero ja tunnelmanluoja, pitää huolen vieraiden viihtyvyydestä ja voi Yllen halutessa myös toppuutella innokkaimpia baarivieraita -Host juontaa tapahtuman, ohjaa vieraita, hoitaa ongelmatilanteet ja jättää myös Yllelle aikaa nauttia illasta. Host jättää juhlista laadukkaan kuvan ja vieraat kokevat saavansa VIP-palvelua -Sattumoisin Glown kautta järjestyy edullisella pakettihinnalla myös muutama tarjoilija juhliin ruokailun ajaksi, eikä Yllen tarvitse erikseen etsiä tarjoilijoita tapahtumaan

Mistä hinta koostuu?

Kun kyse on pienestä tapahtumasta joka ei vaadi erityistä työtä kuten Yllen tapauksessa, koostuu hinta lähinnä työtunneista. Ylle kasaa toiveidensa mukaisen yksinkertaisen drinkkilistan ja sen mukaisen ostoslistan Glown edustajan kanssa, ja ostaa alkoholit juhlapaikalle. Kaksi baarimikkoa tulee neljäksi tunniksi tapahtumaan valmistamaan drinkkejä vieraille, ja tuovat mukanaan omat tarvikkeensa, sekä alkoholittomat juomat. Tarjoilijoita tulee kahden tunnin ruokailun ajaksi paikalle kaksi, ja illan host viettää juhlapaikalla neljä tuntia, kunnes häntä ei enää tarvita. Yhteensä kaikelle tulee hintaa noin 800€ +alv., hieman riippuen siitä onko Yllellä erityistoiveita. Näin Yllen työmäärä vähenee minimiin!

Chill & Meet 2017, ©Saku Yrjölä

Chill & Meet 2017, ©Saku Yrjölä

Kookomppani Oy.: Kookomppani on lanseeraamassa uutta tuotetta markkinoille, ja haluaa järjestää tapahtuman joka jää ihmisten mieliin. Kenelläkään yrityksessä ei ole aikaa viedä tapahtumaprojektia eteenpäin, eikä sopivia promohenkilöitäkään uudelle tuotteelle ole vielä löytynyt. Törmätessään Glown Facebook-sivuun Kookomppanin toimitusjohtaja huomaa, että Glown alaa ovat myös tapahtumatuotanto ja promootiot. Yhteydenoton jälkeen on selvää, että Glow suunnittelee tapahtuman yleisilmeen, aikataulun ja markkinoinnin, ja tuo kaksi ammattitaitoista promoottoria mainostamaan uutta tuotetta tapahtumaan. Tapahtumasta halutaan iso, joten pohjahintana on Golden Glow+ -paketti, joka on tarkoitettu yli 150 hengen juhliin ja tapahtumiin. Yhteisessä sopimuksessa sovitaan mitkä tapahtumatuottajan tehtäviin kuuluvat, ja mistä tulee mahdollisesti lisähintaa.

Hyödyt:

-Yrityksen henkilökunnan resurssit ovat käytettävissä muualla, kun ammattilainen hoitaa tapahtuman yleisilmeen suunnittelun ja toteutuksen, sekä palveluntarjoajien kilpailutuksen -Tapahtumatuottaja tuntee tapahtumatuotantoa koskevat lakipykälät, normit sekä etiketin, ja yhteistyökumppanit ovat luotettavia toimijoita joiden työ on taatusti laadukasta - Glown promoottoreille pidetään aina kattava koulutus tuotteesta, ja promoottorit ovat alansa ammattilaisia joilta löytyy myös myyjän pelisilmää. Tuotteesta jää erinomainen kuva, ja yritys jää asiakkaan mieleen ammattimaisena sekä laatuun, asiakassuhteisiin ja tuotteisiinsa panostavana.

Mistä hinta koostuu?

Mitä suurempi tapahtuma on kyseessä, sitä enemmän työtunteja ja ammattitaitoa lankojen käsissä pitäminen vaatii. Hinta koostuu siis puhtaasti lukemattomista työtunneista ja huippuosaamisesta, koska panostamalla tapahtumaan panostat yrityksesi imagoon ja markkinointiin. Lopulliseksi hinnaksi sekä promoottoreiden työstä että tapahtuman suunnittelusta jäi 5000€ + alv., sillä Kookomppani halusi molemmat promoottorit paikalle neljäksi tunniksi, ja tapahtuman suunnitelmaan piti tehdä viime hetkillä muutama muutos, mitkä lisäsivät kustannuksia.

Chill & Meet 2017, ©Saku Yrjölä

Arkisto
Etsi aiheittain
No tags yet.
Seuraa muualla
Featured Posts
bottom of page